Nieuws met nuance
Nieuwsbrief december 2020


Met de feestdagen voor de deur informeren we u graag over de onderzoeken die in de afgelopen tijd in het I&O Research Panel zijn uitgevoerd. We hebben een veelbewogen jaar achter de rug. Mede dankzij uw hulp hebben we een bijdrage kunnen leveren aan actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen, waaronder de coronacrisis. Via de buttons ‘Lees meer’ kunt u meer over een onderzoek of nieuwsbericht te weten komen.

Hebt u vragen of opmerkingen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan horen we uw reactie graag. U kunt contact opnemen via: helpdesk@iopanel.nl
We stellen uw feedback erg op prijs!

We wensen u fijne feestdagen en een gezond 2021 toe!Vaccinatiebereidheid toegenomen; bereidheid onder zorgpersoneel even hoog
De bereidheid tot vaccineren, die vorige maand daalde, neemt nu weer toe: van 60 naar 69 procent. Ook onder het zorgpersoneel zijn zeven op de tien van plan zich te laten vaccineren. Het zorgpersoneel verwacht niet al te grote problemen bij het vaccineren van haar clientèle.

Lees meerI&O zetelpeiling: Wopke-effect, CDA groeit naar 19 zetels
Het CDA, met nieuwe lijsttrekker Wopke Hoekstra, wint ten opzichte van november zes zetels en komt daarmee op 19 virtuele zetels. De VVD blijft in de I&O-peiling virtueel de grootste partij met 43 zetels.

Lees meerMeeste vuurwerkafstekers geven gehoor aan verbod
Het merendeel van de (gebruikelijke) vuurwerkafstekers geeft gehoor aan het vuurwerkverbod, dit jaar. Maar er is een groep van tussen de half en één miljoen mensen die tijdens de jaarwisseling toch vuurwerk zegt te gaan afsteken.

Lees meerHelft Nederlanders staat achter eis Milieudefensie in Klimaatzaak
Milieudefensie is een zaak begonnen tegen Shell, zodat het bedrijf haar CO2-uitstoot drastisch omlaag brengt. De helft van de Nederlanders steunt Milieudefensie in deze zaak.

Lees meerVeel jongeren voelen zich nu slechter dan voor coronacrisis
In dit onderzoek hebben we niet alleen gekeken naar het draagvlak voor de maatregelen, maar ook naar het welzijn van mensen. Nederlanders zien de saamhorigheid afnemen en voelen zich eenzamer dan voor de crisis. Dit geldt vooral voor jongeren.

Lees meerDe waarde van werk in Nederland
In opdracht van de Universiteit van Amsterdam heeft I&O Research de dataverzameling voor het project ‘Waarde van Werk’ uitgevoerd. De resultaten zijn 11 november op een online conferentie gepresenteerd.

Lees meerPsychische gezondheid ondanks corona stabiel
De psychische gezondheid van Nederlanders is ondanks de coronacrisis stabiel gebleven. Ook tijdens de tweede golf. Dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut in het I&O Research Panel. Toch is het, ondanks de veerkracht van mensen, belangrijk om alert te blijven, waarschuwen de Trimbos-onderzoekers.

Lees meerGrensoverschrijdend gedrag in de sport
In opdracht van NOC*NSF voerde I&O Research samen met CentERdata een representatief onderzoek uit naar de prevalentie van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Het betreft een onderzoek waarbij is teruggekeken naar jeugdervaringen uit het verleden. In deze publicatie staan enkele belangrijke bevindingen. Ook is er een doorverwijzing te vinden naar het volledige rapport.

Lees meerMet vriendelijke groet,

Het team van I&O Research Panel

.........................

I&O Research

U ontvangt deze e-mail omdat u lid bent van het I&O Research Panel. Klik hier om u daarvoor uit te schrijven en geen verdere e-mails meer te ontvangen.