Nieuwsbrief juli 2019

Spaarprogramma van start

In april zijn we gestart met het spaarprogramma in het I&O Research Panel. Door deel te nemen aan onderzoek spaart u punten, die u later kunt inwisselen voor een Bol.com-tegoed of een donatie aan een goed doel. Inmiddels hebben de eerste deelnemers hun punten verzilverd. Klik op de button ‘Lees meer’ als u het deelnamereglement wilt teruglezen.

Lees meer


Pro-EU-stem en Timmermans bepalend bij EP-verkiezingen

Uit onderzoek van I&O Research, direct na de Europese Parlementsverkiezingen, blijkt dat ruim vier op de tien kiezers in de laatste dagen voor 23 mei pas hun partijkeuze maakten. Deze verkiezingen gingen vooral over de Europese Unie zelf, waarbij de pro-EU-stem, met Frans Timmermans als bekendste kandidaat, de doorslag gaf.

Lees meer


Grensbewoners weten Duitsland te vinden, maar minder goed voor werk

Bewoners uit het grensgebied met Duitsland weten ons buurland voor veel zaken goed te vinden, maar werken in Duitsland is vaak nog een brug te ver. Verschillen in taal en sociale zekerheidsvoorzieningen vormen daarvoor de grootste obstakels. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research op woensdag 22 mei presenteerde bij de publicatie van de nieuwe Atlas voor Gemeenten, met daarin speciale aandacht voor de grensregio’s.

Lees meer


Fietsers willen 30 km in bebouwde kom, automobilisten niet

Ongeveer de helft van de Nederlanders vindt dat de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom omlaag moet: van 50 naar 30 kilometer per uur. Fietsers en automobilisten blijken tegenover elkaar te staan in deze kwestie, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research waarover het Algemeen Dagblad berichtte.
Lees meer


Zelfstandig thuis wonen: ouderen komen pas in actie als het probleem zich al voordoet

Als gevolg van alle veranderingen in de zorg, zullen ouderen weer vaker en langer thuis (moeten) blijven wonen. Het is belangrijk dat het huis daarvoor geschikt is en dat bewoners eventuele verbouwingen tijdig organiseren. Uit onderzoek van I&O Research onder 55-plussers, in opdracht van Lang Zult U Wonen, blijkt echter dat ouderen hun huis pas gaan aanpassen als het al (bijna) te laat is: als de nood aan de man is en een verbouwing een (te) forse belasting voor ze is. Hoe kunnen ouderen op tijd gestimuleerd worden om maatregelen te treffen?

Lees meer


Nederlandse kiezer ziet rol voor EU bij grote vraagstukken van deze tijd

De Nederlandse kiezer ziet voor de aanpak van grote problemen van deze tijd (het klimaat, immigratie, internationale veiligheid) de EU als onmisbaar. Nog geen vijfde deel zou een ‘Nexit’ willen. Uit dit onderzoek bleek ook dat de Europese lijsttrekkers vrij onbekend zijn, op Frans Timmermans na. Al wist begin mei lang niet iedereen dat Timmermans lijsttrekker voor de PvdA was.

Lees meer


In Noord-Holland Noord staat men klaar voor elkaar

In de kop van Noord-Holland, West-Friesland en Texel staan bewoners klaar voor elkaar. Ruim negen op de tien inwoners doen wel eens iets voor een ander. Dit ligt iets boven het landelijk gemiddelde. Eén op de drie inwoners is mantelzorger. De hulp die wordt geboden varieert van het verzorgen van huisdieren tot persoonlijke verzorging. Driekwart biedt sociale psychische ondersteuning. Vrouwen, werkenden en inwoners tot 65 jaar bieden relatief het meeste hulp, ondersteuning of zorg. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research naar hulp, ondersteuning en zorg van inwoners uit het werkgebied van zorgorganisatie Omring onder 3.427 inwoners van dit gebied.

Lees meer
[Uitschrijven](${unsubscribecommunitylink})
U kunt zich ook afmelden door deze e-mail te beantwoorden, maar de volledige verwerking van uw afmelding kan dan enkele werkdagen in beslag nemen.