Nieuws met nuance
Nieuwsbrief september 2020
In de afgelopen tijd hebben we weer een aantal peilingen uitgevoerd over actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen. Mede dankzij uw hulp hebben we deze peilingen succesvol kunnen uitvoeren. Via de buttons ‘Lees meer’ kunt u meer over een onderzoek of nieuwsbericht te weten komen.

In de afgelopen periode hebben we u ook uitgenodigd voor een evaluatie van het I&O Research Panel. Hieruit kwam onder andere naar voren dat het inzien en inwisselen van spaarpunten nog niet voldoende duidelijk is. Hieronder leest u een korte uitleg hoe u uw punten kunt inzien en inwisselen.

Hebt u vragen of opmerkingen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan horen we uw reactie graag. U kunt contact opnemen via: helpdesk@iopanel.nl
We stellen uw feedback erg op prijs!

Het spaarprogramma
De punten die u spaart, worden bijgeschreven op uw saldo. Dit saldo vindt u terug op uw profielpagina.
  • U kunt uw profielpagina bereiken door in te loggen op https://www.iopanel.nl/login.html.
  • Ga vervolgens naar het tabblad Spaarprogramma. Hier ziet u het aantal punten dat u heeft gespaard.
  • Onderaan de pagina vindt u de knop ‘Punten inwisselen’. Als u voldoende punten heeft gespaard, kunt u via deze knop uw punten inwisselen voor een Bol.com-bon of voor een donatie aan een goed doel.

Elk punt vertegenwoordigt een waarde van 1 eurocent (€ 0,01). Het is alleen mogelijk om per 500 punten in te wisselen. U kunt dus alleen 500, 1000, 1500 etc. punten inwisselen voor een Bol.com-bon of een donatie aan een goed doel. U heeft daarbij de keuze uit een donatie aan KWF Kankerbestrijding, Unicef of Natuurmonumenten. Niet ingewisselde punten blijven staan en kunnen een volgende keer gebruikt worden.

Zijn uw gegevens nog actueel?
Bent u recent verhuisd? Hebt u een andere baan gekregen? Of is er iets anders veranderd in uw persoonlijke situatie? Dan horen wij het graag. U kunt uw gegevens aanpassen door in te loggen op https://www.iopanel.nl/login.html. Op het tabblad Gegevens wijzigen ziet u de gegevens die bij ons bekend zijn. U kunt deze wijzigen door op een antwoord te klikken en een ander antwoord te kiezen. Het is belangrijk dat uw gegevens actueel zijn, zo kunnen wij u blijven uitnodigen voor onderzoeken die voor u relevant zijn.Meerderheid: geen sigarettenverkoop in supermarkt
Ruim zes op de tien Nederlanders (63%) denken dat er minder verkooppunten van tabak moeten komen om roken écht te ontmoedigen. Eén op vijf (21%) is het daar niet mee eens. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Dit onderzoek is uitgevoerd om inzicht te krijgen in de houding van volwassen Nederlanders over (vermindering van) verkooppunten van tabak in het algemeen en specifiek de verkoop van tabak in supermarkten. Het minder toegankelijk maken van tabak staat voor komend najaar ter behandeling op de politieke agenda.

Lees meerWoningmarkt een van de grote vraagstukken van deze tijd
De meeste Nederlanders, 97 procent, vinden dat er problemen op de woningmarkt zijn en er te weinig goede en betaalbare woningen voorhanden zijn. De problemen zijn dermate groot dat de woningmarkt als een van de grootste vraagstukken van deze tijd wordt gezien. Dit blijkt uit onderzoek door I&O Research in opdracht van de SP.

I&O Research voerde dit onderzoek uit op eigen initiatief. Een deel van de resultaten kwam tot stand in samenwerking met de Universiteit Twente.

Lees meerI&O Prinsjesdagpeiling: kiezers willen dat kabinet investeert
In deze Prinsjesdagpeiling (in samenwerking met de Volkskrant) zien we groot draagvlak voor investeringen in het komende jaar. Daarnaast zijn de waarderingscijfers voor ministers Grapperhaus én De Jonge gedaald.

Lees meerVleesprijs mag omhoog, mits het helpt te verduurzamen
Vergeleken met maart 2020 maken Nederlanders zich evenveel zorgen om het klimaat. Nog steeds willen Nederlanders dat het kabinet in ieder geval niet minder gaat doen tegen klimaatverandering. Het verhogen van de vleesprijs vindt 63% acceptabel, zolang dit helpt om veehouders uit te kunnen kopen of helpen verduurzamen. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie, uitgevoerd van vrijdag 5 tot en met maandag 8 juni 2020.

Lees meerHoe Nederlanders denken over fietsen
De fiets wordt (met een 8,3) van alle vervoersmiddelen het best gewaardeerd door de Nederlanders. Duidelijk beter dan de auto (7,5) en het openbaar vervoer (6,7). Men is zo dol op het fietsen vanwege het gemak en de positieve gevoelens die fietsen in de buitenlucht oproept. Als er geen automobilisten, bromfietsers en wielrenners zouden zijn – de grootste ergernissen voor de modale fietser – zou dit geluk nog kunnen stijgen. Voor de frequente fietser worden autoluwe fietsroutes dan ook ervaren als zeer ontspannend.

Lees meerMeerderheid Nederlanders vindt dat “seks zonder instemming” verkrachting is
In opdracht van Amnesty International deed I&O Research onderzoek naar hoe Nederlanders aankijken tegen verkrachting en wetgeving hierover. Eén op de vijf vrouwen (19%) geeft aan ooit te hebben meegemaakt dat iemand haar lichaam ongewenst binnendrong, van de mannen maakte 3 procent dit mee.

Lees meerMet vriendelijke groet,

Het team van I&O Research Panel

.........................

I&O Research

U ontvangt deze e-mail omdat u lid bent van het I&O Research Panel. Klik hier om u daarvoor uit te schrijven en geen verdere e-mails meer te ontvangen.